Toluna

tolunaToluna is een online gemeenschap toegewijd aan het laten horen van jouw mening!

Laat grote top aanbieders van producten en diensten weten wat jij van ze vind en verdien beloningen door enquêtes in te vullen. Daarnaast kun je ook je opinie geven doormiddel van polls en meningen die je direct op Toluna kunt creeëren! Laat anderen jou oordeel horen en kom erachter of ze jou oordeel delen. De polls en meningen die je op Toluna aanmaakt, kun je eveneens toevoegen aan je eigen persoonlijke blog of website. De diensten die onze site biedt zijn allemaal gratis en door mee te doen aan de vele activiteiten op Toluna kun je punten verwerven.

gratis inschrijven

Wat is een enquête?

De enquêtes die wij gebruiken zijn afkomstig van onze partners. Onze partners bestaan hoofdzakelijk uit onderzoeksbedrijven. Het invullen van de enquêtes en vragenlijsten duurt gemiddeld ongeveer 15 à 20 minuten. De beloning die je krijgt, hangt af van de grootte van de enquête. Het doel van onze enquêtes is om meningen over producten en diensten van bekende bedrijven in kaart te brengen, zodat jou mening directe invloed zal hebben op hoe zij hun nieuwe producten en diensten aanprijzen en aanbieden naar consumenten zoals jij. Aan de hand van een aantal vragen helemaal aan het begin van elke enquête, wordt bepaald of jij tot de demografische doelgroep van de studie behoort. De enquetes zijn te bekijken op Toluna of zijn op te vragen per mail. Houdt in gedachte dat als je je profielonderzoeken op Toluna invult, je meer kans maakt op een selectie voor bepaalde enquêtes.

Wat is een poll?

Een poll is een door een gebruiker opgestelde vraag met bijbehorende antwoorden waaruit gekozen kan worden. Als bezoekers de poll-vraag beantwoorden, worden de statistieken meteen bijgewerkt. Op deze manier krijgt je direct antwoord op nijpende vragen zoals “Welke kleur zal ik de enquête geven?”, of “Wat zal ik qua inhoud opnemen in de enquête?”.

gratis inschrijven

Wat is een onderwerp?

Een onderwerp kan bestaan uit een open vraag of een onderwerp, dat opgesteld is door een gebruiker. Je werpt een discussie op of stelt een brandende vraag waarop je graag antwoord wilt van de gemeenschap. Eenvoudiger kan het niet! Blijf vragen en de antwoorden zullen binnenvliegen.

Wat zijn de beloningen?

De beloningen die Toluna je aanbiedt, zijn afhankelijk van de benodigde tijd die je nodig hebt om deel te nemen aan de enquêtes. Beloningen kunnen in de vorm zijn van:

  • inwisselbare punten voor allerlei leuke dingen,
  • loten voor de prijstrekking waarmee je dingen zoals o.a. nieuwe gadgets of vakanties kunt winnen,
  • bonnen voor een groot aantal winkels, waaronder Bol.com,
  • geld in zuivere vorm!

gratis inschrijven